Web Analytics Made Easy - Statcounter


شماری از نمایندگان پارلمان افغانستان بار دیگر با درج «قومیت» و «ملیت» در شناسنامه‌های الکترونیکی شهروندان این کشور مخالفت کردند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای امتداد نیوز، برخی از نمایندگان پارلمان افغانستان تصمیم کمیسیون مشترک پارلمان و سنای این کشور برای درج قومیت و ملیت در شناسنامه‌های الکترونیکی را خلاف قانون اساسی اعلام کردند و خواستار تجدید نظر در این باره شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که دو روز پیش کمیسیون مشترک پارلمان و سنای افغانستان با فرمان تقنینی «اشرف غنی» رئیس جمهور این کشور برای قانون ثبت احوال نفوس موافقت کرده بود.

«فوزیه کوفی» نماینده مردم بدخشان گفت اسنادی از دخالت و مدیریت هیئت اداری پارلمان افغانستان در جلسات کمیسیون مشترک را در اختیار دارد که نشان می‌دهد این تصمیم با فشار مستقیم هیئت اداری مجلس گرفته شده است.

«غلام حسین ناصری» از دیگر اعضای پارلمان افغانستان نیز از عدم حضور اعضای این کمیسیون در جلسه امروز این مجلس انتقاد کرد.

وی افزود براساس قانون، حضور نیافتن این اعضا سوال برانگیز است و تصمیم آنها نیز از لحاظ قانونی اعتبار ندارد.

«همایون محتاط» رئیس اداره ثبت احوال نفوس افغانستان اخیرا گفته که روند توزیع شناسنامه‌های الکترونیک با اعطای نخستین شناسنامه‌ها به رئیس جمهور، رئیس اجرایی و معاون رئیس جمهور این کشور در هفته جاری آغاز می‌شود.

پیش از این نیز پارلمان افغانستان بارها قبول فرمان تقنینی اشرف غنی را برای درج  واژه‌های «دین»، «قوم» و «ملت» در شناسنامه‌ها رد کرده بود.

برخی از کارشناسان معتقدند که درج واژه‌های قومیت و ملیت ممکن است به عنوان ابزاری برای دامن زدن به شکاف‌های قومی در افغانستان مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۵۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

به گزارش تسنیم، با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

کد خبر 848125 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه زنان - حجاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین
  • جلال‌زاده: زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • شناسنامه مهمترین سند کشور است